Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Κύκλος σεμιναρίων για γυναίκες

Με τη Μόνα Κωνσταντινίδου και τη Βικτώρια Καλπίτα Νούμτα

Ένας κύκλος γυναικών είναι τόπος συνάντησης, έκφρασης, ενδυνάμωσης της γυναικείας μας φύσης, Σε ένα περιβάλλον που νιώθουμε ασφαλείς ανοίγουμε στην εμπιστοσύνη, την αλληλοστήριξη αντί στον ανταγωνισμό και την ζήλια. Θα κινηθούμε πέρα από τους περιορισμούς και τα στερεότυπα που μας έχουν επιβληθεί στην ανακάλυψη της δύναμης μας, της αληθινής μας φύσης. Η γυναικεία σεξουαλικότητα είναι ένα δώρο της φύσης για εμάς αλλά για τους άλλους γύρω μας

Μέρος 1ο
21-22 Ιανουαρίου 2017 – Ανακαλύπτοντας τη Λίλιθ

Μέρος 2ο
4-5 Φεβρουαρίου 2017 – Ανακαλύπτοντας την Εύα

Μέρος 3ο**
4-5 Μαρτίου 2017 – Ιερή Θηλυκότητα

Το να είσαι σε ένα θεραπευτικό κύκλο γυναικών, που κανένας άντρας δεν είναι παρών, είναι μία πολύ ιδιαίτερη εμπειρία…

Αν ψάξουμε λίγο καλύτερα μέσα στις γραφές, βλέπουμε ότι η ιστορία της θηλυκής ανθρώπινης παρουσίας δεν ξεκινά με την Εύα που φτιάχτηκε από το πλευρό του Αδάμ, αλλά από τη Λίλιθ που υπήρξε το πρώτο δημιούργημα του Θεού ταυτόχρονα με τη δημιουργία του Αδάμ. Το ζεύγος ζούσε ευτυχισμένο μέσα στον πανέμορφο κήπο που είχε δημιουργήσει ο Θεός γι’ αυτούς (ο μυθικός κήπος της Εδέμ), μέχρι που ο Σατανάς ήρθε να ταράξει την ηρεμία, διδάσκοντας στην Λίλιθ ότι η ερωτική πράξη δεν είναι μονάχα για αναπαραγωγή αλλά και για απόλαυση.

Η Λίλιθ με την σειρά της διδάσκει το ίδιο στον Αδάμ μα ο Θεός δεν το ενέκρινε, χαρακτήρισε την ερωτική πράξη απαγορευμένη απόλαυση όταν δεν γίνεται για αναπαραγωγή και εξοργισμένος εξόρισε την Λίλιθ από τον κήπο της Εδέμ.
Η Λίλιθ περιπλανήθηκε μόνη και καταδικασμένη να μην ξαναδεί τον κήπο της Εδέμ, μέχρι που την ξαναπλησιάσε ο Σατανάς, την έκανε γυναίκα του και Αρχόντισσα του Σκότους.Ο Θεός μην αντέχοντας να βλέπει το πολυαγαπημένο Του δημιούργημα λυπημένο, έστειλε 3 Αγγέλους να βρουν την Λίλιθ και να την φέρουν πίσω. Οι 3 αυτοί Άγγελοι είναι ο Σανβί, ο Σανσαβί και ο Σαμεγκελάφ. Οι άγγελοι όμως απέτυχαν στην επικοινωνία, γιατί η Λίλιθ αρνήθηκε να γυρίσει πίσω.

Ο Αδάμ ήταν πολύ λυπημένος και για αυτό ο Θεός, για να παρηγορήσει την μοναξιά του, δημιούργησε μία άλλη γυναίκα , την Εύα που όμως δεν ήταν εξίσου τέλειο δημιούργημα όσο υπήρξε αρχικά η Λίλιθ και ο Αδάμ, μιας και η Εύα δημιουργήθηκε από ένα πλευρό του Αδάμ.Τα γεγονότα εξελίχθηκαν κατά την γνωστή πλέον ιστορία του Αδάμ και της Εύας, και η Λίλιθ ξαναεμφανίζεται αργότερα στον Κάιν (τον εξορισμένο γιο του Αδάμ και της Εύας) κατά την εξορία του και ζευγαρώνει μαζί του, συνεχίζοντας έτσι το ανθρώπινο είδος, μόνο που πλέον το είδος «μολύνθηκε» από την δαιμονική πλευρά της Λίλιθ….

Αν κοιτάξουμε λίγο πιο βαθιά τα δύο αυτά γυναικεία αρχέτυπα, θα δούμε ότι η Λιλιθ είναι η σεξουαλική, αδέσμευτη ,ελεύθερη γυναίκα- η αρχόντισσα του σκότους- σύμβολο της γυναικείας σεξουαλικότητας και κάτοικος του 1ου chakra,που είναι ο αρνητικός πόλος σε κάθε γυναίκα, ενώ η Εύα είναι η φροντιστική, μητρική,και εξαρτημένη από τον άνδρα γυναίκα, σύμβολο της γυναικείας μητρικής φροντίδας και κάτοικος του 4ου chakra που είναι ο θετικός πόλος σε κάθε γυναίκα.

Σε αυτά τα σεμινάρια λοιπόν θα δουλέψουμε με αυτά τα αρχέτυπα μέσα μας. Μέσα σε μία ατμόσφαιρα αγάπης και στήριξης, όπως μόνο γυναίκες μαζί μπορούν να δημιουργήσουν, και μέσα από βιωματικές ασκήσεις και διαλογισμούς από το Vigyan Bhairav Tantra θα ανακαλύψουμε τις ποιότητες αυτών των αρχέτύπων σε εμάς. Θα μάθουμε για τη θηλυκή πολικότητα των ενεργειακών μας κέντρων και θα τη νιώσουμε μέσα στο σώμα μας.
Οι καινούριες ποιότητες της Λίλιθ και της Εύας , φέρνουν στη ζωή μας, σεξουαλικότητα, δύναμη, ακεραιότητα αλλά και αγάπη, χαρά και τρυφερότητα. Η γυναικεία θεά μέσα μας αποκαλύπτεται….

πληροφορίες: 6944169745 / 6944712779

Κόστος ανά σεμινάριο: 115 ευρώ (πλέον ΦΠΑ)
Κράτηση 10 μέρες νωρίτερα: 105 ευρώ (πλέον ΦΠΑ)
Κόστος αν τα κλείσετε όλα μαζί: 80 ευρώ/σεμινάριο (πλέον ΦΠΑ)

* Όσες θέλουν να παρακολουθήσουν και τα 3 γκρουπ μπορούν να βάλουν προκαταβολή 60€ (20€ για κάθε γκρουπ) στο λογαριασμό της ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR08 0171 0520 0060 5201 0117 820 / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ή σε λογαριασμό της ALPHA BANK: GR 84 0140 1580 1580 0231 0013 957 / BIKTΩPIA NOYMTA. Παρακαλούμε μόλις καταθέσετε στείλτε μας μήνυμα με το ονοματεπώνυμό σας σε ένα από τα τηλέφωνα : 6944712779 / 6944169745 / 6945534734.

**Το 3ο μέρος μπορείτε να το παρακολουθήσετε μόνο αν έχετε κάνει και τα δύο προηγούμενα.

Breath of Life Osho Institute
Αβέρωφ 1 και Γραβιάς (στάση μετρό Δάφνη)