Η ομοιοπαθητική είναι ένα σύστημα θεραπευτικής με βάση τον νομό των όμοιων, ότι δηλαδή οι νόσοι θεραπεύονται με ουσίες που προκαλούν στον ανθρώπινο οργανισμό το ίδιο σύμπτωμα με αυτό της αρρώστιας και έχει σαν βάση την χορήγηση σαν φάρμακα βασικών προϊόντων ανόργανων αλάτων, προϊόντων από φυσικά συστατικά, καθώς και τοξικών ουσιών που με την αραίωσή τους σε απειροελάχιστες δόσεις μπορούν να λειτουργούν θεραπευτικά. Θεμελιώθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα από τον Χανεμαν που πειραματίστηκε με πολλά φάρμακα που τα έπαιρνε από φυσικά εκχυλίσματα, και με νωπή ακόμα την θεραπευτική προσέγγιση στις Ηνωμένες Πολιτείες της ιατρικής των ινδιάνικων φυλών που αποτελείται από βότανα και φυτά και από εκχυλίσματα εντόμων.

Mε την σύγχρονη θεραπευτική αντιμετώπιση της δυτικής ιατρικής που θεραπεύει ένα σύμπτωμα κι όχι έναν άνθρωπο, η ομοιοπαθητική με πιο ολιστική προσέγγιση, έχει σαν κέντρο εξατομικευμένα τον πάσχοντα, που αναφέρει την αρρώστια σαν αποτέλεσμα μιας ανισσοροπίας στην ομοιόστασή του. Με την σύγχρονη χημική πολυφαρμακία που ειδικά στην χώρα μας αποτελεί μάστιγα, τα ομοιπαθητικά φάρμακα που δεν ανταγωνίζονται τα χημικά, αλλά συνεργάζονται μαζί τους μπορούν να βοηθούν και σε αρκετές περιπτώσεις να θεραπεύουν πολλές παθήσεις. Δερματικά νοσήματα, παθήσεις ουροποιητικού, καθώς και μικροβιακές λοιμώξεις, και άλλα χρόνια νοσήματα αποτελούν ένα ευρύ πεδίο της ομοιοπαθητικής θεραπείας. Η αναγνώριση και η ομαδοποίηση του συνόλου της κλινικής εικόνας του ασθενή καθώς και η αξιολόγηση της βαρύτητας του συμπτώματος οδηγούν στην διαδικασία της διάγνωσης του εκάστοτε κατάλληλου φαρμάκου. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα εντάσονται στα γαληνικά σκευάσματα και είναι απωλύτως ασφαλή για τον πάσχοντα καθώς και για την οικογένειά του. Στο εξωτερικό, στην Μεγάλη Βρετανία και στην Γερμανία, λειτουργούν μεγάλα εξειδικευμένα δημόσια ομοιοπαθητικά νοσοκομεία, όπου η χρήση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων κατανέμεται στο ανάλογο τμήμα με εξειδίκευση στο κάθε όργανο.

Στην Ελλάδα κυρίως η ομοιοπαθητική θεραπεία γίνεται από εξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό, σε ατομικά ιατρεία.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι φάρμακα που παρασκευάζονται από πολύ αραιωμένες δόσεις των άρχκων ουσιών και έχουν ελάχιστο κόστος.

Ο Βασίλης Κωνσταντινίδης είναι εξειδικευμένος περιοδοντολόγος. Τελείωσε το πρόγραμμα ομοιοπαθητικών σπουδών της ελληνικής εταιρείας ομοιοπαθητικής και της Ευρωπαϊκής εταιρείας ομοιοπαθητικής το 2009.  Aσκεί την ομοιοπαθητικη στο κέντρο μας.