Τι είναι οι διαλογιστικές θεραπείες

Επικοινωνώντας με το σώμα και το μυαλό

 

Τί είναι οι διαλογιστικές θεραπείες

Σύμφωνα με την κατανόηση του Osho γύρω από τη θεραπεία, η φύση του νου με τη συνεχή παραγωγή σκέψεων και συναισθημάτων, είναι ουσιαστικά το πρόβλημα πίσω από τα ανθρώπινα προβλήματα. ΓΙ’αυτό  καμία θεραπεία δεν μπορεί να δώσει απόλυτη λύση, απλά μπορεί να ετοιμάσει το έδαφος για να μπει κάποιος στο διαλογισμό.

Βασιζόμενος σε αυτή την κατανόηση, δημιούργησε τέσσερις διαλογιστικές θεραπείες, που δίνουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκφραστούν και να διώξουν τις εντάσεις, έτσι ώστε μετά να μπουν στην ησυχία και στην παρατήρηση του μυαλού τους  με μεγαλύτερη ευκολία. Είναι θεραπείες που γίνονται ομαδικά συνήθως και που χρησιμοποιούν τα εργαλεία των διαλογιστικών τεχνικών, έχουν δηλαδή σαφή στάδια κάθαρσης και παρατήρησης , δεν περιλαμβάνουν τη παρέμβαση του θεραπευτή, και οι συμμετέχοντες δουλεύουν όλοι μαζί αλλά ο καθένας μόνος του .

Οι διαλογιστικές θεραπείες είναι

Το Μυστικό Ρόδο, διαρκεί 3 εβδομάδες, 3 ώρες καθημερινά.(1η εβδομάδα γέλιο, 2η εβδομάδα κλάμα,3η εβδομάδα σιωπή)

Το No Mind,διαρκεί 1 εβδομάδα,2  ώρες καθημερινά ( 1η ώρα Tsimberis, 2η ώρα σιωπή)

Το Born Again, διαρκεί 1 εβδομάδα,2  ώρες καθημερινά ( 1η ώρα παιδικό παιχνίδι, 2η ώρα σιωπή).

Το Talking to your body and mind, διαρκεί 1 εβδομάδα,1 ώρα καθημερινά

Επικοινωνώντας με το σώμα και το μυαλό

Σε αυτή τη θεραπεία 1 ώρας χρησιμοποιούμε ύπνωση για να φέρουμε σε επαφή  το σώμα και το μυαλό. Βασίζεται στη λογική ότι  τα σωματικά συμπτώματα είναι ένας τρόπος του υποσυνείδητου νου να επικοινωνήσει μέσα από το σώμα με το συνειδητό μας κομμάτι. Θεωρούμε λοιπόν ότι αντί να εχθρευόμαστε πόνους που έχουμε μέσα στο σώμα μας, είναι καλύτερα να γίνουμε φίλοι με αυτούς για να καταλάβουμε από πού προέρχονται και πώς εμείς επιτρέψαμε να δημιουργηθούν.

Σαν θεραπεία γίνεται για 7 ημέρες , για 1 ώρα κάθε ημέρα. Κάποιος όμως μπορεί να ωφεληθεί από το διαλογισμό χρησιμοποιώντας τον, όποτε χρειάζεται για να χαλαρώσει, ή να δουλέψει με ένα σωματικό του σύμπτωμα. Είναι πολύ βοηθητικός για πονοκεφάλους, πόνους στο σώμα, έλεγχο βάρους, κόψιμο του καπνίσματος και για οτιδήποτε νιώθουμε στο σώμα ότι είναι εκτός ισορροπίας.

Η θεραπεία γίνεται από την Κωνσταντινίδου  Μόνα είτε ατομικά, είτε ομαδικά.Στο εμπόριο κυκλοφορεί σαν διαλογισμός σε cd μαζί με ένα βιβλίο του Osho «σώμα και νούς σε αρμονία» Εκδόσεις Εσοπτρον. Στο cd  ο διαλογισμός  οδηγείται από την Κωνσταντινίδου Μόνα