Η θεραπεία γίνεται από την Μόνα Κωνσταντινίδου και τον Veerya Novikov

Sexual Awareness – Tantric Breath
To Tantric Breath / Ταντρική Αναπνοή είναι μία μέθοδος που αποσκοπεί στο άνοιγμα της σεξουαλικότητας και της αισθαντικότητας στο σώμα. Είναι σύνθεση δύο μεθόδων, του δυτικού Pulsation-Breath, που ανοίγει τη ροή της ενέργειας στο σώμα με βιοενεργειακές ασκήσεις και εμβάθυνση της αναπνοής, και των ταντρικών διαλογισμών, που αναπτύχθηκαν από tantric-yogis στην Ανατολή και που αναβίωσαν μέσα στο Osho Multiversity.

Η σεξουαλικότητα είναι μία από τις πιο ισχυρές πηγές ενέργειας και απόλαυσης που είναι διαθέσιμες στον άνθρωπο. Στο πρώτο ξύπνημα της, είναι άγρια και πρωτογενής, αλλά όταν η ίδια ενέργεια αφυπνιστεί μέσα στο σώμα, μπορεί να μετουσιωθεί σε αισθαντικότητα και ευαισθησία. Ωστόσο, στους περισσότερους από εμάς, αυτή η τόσο φυσική ενέργεια είναι καταπιεσμένη. Μέσα από απαγορεύσεις και ταμπού, έχουμε αρνηθεί από τον ίδιο μας τον εαυτό την επαφή με τη βαθιά σεξουαλικότητα μας, ή, όταν κάνουμε επαφή με αυτήν, νομίζουμε ότι πρέπει να την δώσουμε σε κάποιον άλλο. Ποτέ δεν μάθαμε να την εμπεριέχουμε και να την απολαμβάνουμε για εμάς τους ίδιους.
Το πρώτο βήμα σε αυτή τη δουλειά, είναι να κάνουμε το φυσικό σώμα να κινηθεί, αφυπνίζοντας τη ζωντάνια του. Για αυτό το σκοπό, χρησιμοποιούμε βιοενεργειακές ασκήσεις, εμβάθυνση της αναπνοής στη λεκάνη, ενεργητικούς διαλογισμούς, δουλειά με τα chakras, αλλά και χορό. Νιώθουμε τις εντάσεις που υπάρχουν στις 7 ενεργειακές περιοχές του σώματός μας και αντιλαμβανόμαστε πώς κόβουν την ελεύθερη ροή της σεξουαλικότητάς μας. Στη συνέχεια, μαθαίνουμε να χαλαρώνουμε αυτές τις εντάσεις, ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε τη ζωτικότητά μας.
Με ταντρικούς διαλογισμούς από το βιβλίο «Vigyan-Bhairav-Tantra», είτε μόνοι μας είτε ως ζευγάρι, χρησιμοποιούμε το άγγιγμα, την επαφή με τα μάτια, τον συντονισμό της αναπνοής… Η ενέργειά μας ανοίγεται και απλώνει, ενώ νιώθουμε τι σημαίνει να απολαμβάνουμε την αισθαντικότητά μας για εμάς και να την μοιραζόμαστε με τους άλλους μέσα από τη δική μας απόλαυση.
Παράλληλα, κάνουμε ασκήσεις και διαλογισμούς στο σπίτι μας. Η πρακτική τους βαθαίνει την εμπειρία που βιώνουμε σε αυτό το σεμινάριο.
Ο συνδυασμός των μεθόδων που περιγράψαμε ξεκλειδώνει την σεξουαλικότητά μας και μας μαθαίνει να την χαιρόμαστε και να την χρησιμοποιούμε δημιουργικά στη ζωή μας.

Το Tantric Breath γίνεται σε ομάδες και σε σεμινάρια 3-5 ημερών