Η θεραπεία γίνεται από την Μόνα Κωνσταντινίδου

Η Ουσία της θηλυκότητας-tantra για γυναίκες

Να είσαι γυναίκα, σημαίνει να είσαι και να εμπεριέχεις μια απίστευτη δύναμη ζωής. Στην ζυγαριά της δυναμικής της ζωής, η γυναίκα αντιπροσωπεύει την ενέργεια Γιν: ζεστή, δοτική, ενωτική. Είναι αυτή που φέρει τη ζωή – η ίδια η Γη.

Στο παρελθόν, οι γυναίκες ήταν δέσμιες της οικογενειακής δομής και εξαρτημένες από τη δύναμη του άντρα. Μέσα από αυτή τη συνθήκη, οι περισσότερες γυναίκες έχασαν τη φυσική τους δύναμη, την ουσιαστική τους θηλυκή ενέργεια και τη βαθιά αίσθηση αυτό-εκτίμησης. Στη σύγχρονη εποχή, οι γυναίκες έγιναν περισσότερο ανεξάρτητες και ελεύθερες έξω από την οικογένεια. Μπορούν να διαλέξουν σχεδόν όποια καριέρα θέλουν. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ανταγωνιστούν και να αποδείξουν τις ικανότητες τους σ’ έναν ανδροκρατούμενο κόσμο. Για να ανταποκριθεί στις μεγαλύτερες προσδοκίες του ρόλου της, η γυναίκα, είτε ενεργοποιεί τις παλιές γυναικείες στρατηγικές επιβίωσης, δηλαδή την αποπλάνηση και τον χειρισμό, είτε υιοθετεί αντρικές τακτικές και συμπεριφορές (όπως τον ψυχρό ανταγωνισμό, τη σκληρότητα ή την μάχη). Αυτή η προσαρμογή αποσυνδέει εντελώς την γυναίκα από τις ουσιαστικές της ποιότητες, που απλώς είναι διαφορετικές από αυτές των αντρών, και δημιουργεί σημαντικό άγχος και βαθιά ανησυχία στον ψυχισμό της.

Πολλές γυναίκες σήμερα αναρωτιούνται, με ποιον τρόπο μπορούν να είναι γυναίκες, μητέρες και ερωμένες, αλλά ταυτόχρονα επιτυχημένες, χωρίς να χαθεί η σύνδεση με τον εαυτό τους και χωρίς να θυσιάσουν τις δικές τους ευάλωτες ανάγκες.

Πρόκειται για μία δουλειά ομαδική, όπου συμμετέχουν μόνο γυναίκες που φέρνουν τα δικά τους θέματα από την καθημερινότητα της ζωής τους. Μία ομάδα αποκλειστικά γυναικεία, όπου κάθε γυναίκα αισθάνεται και στηρίζει την άλλη, αφού όλες αντιμετωπίζουν λίγο-πολύ τα ίδια θέματα. Μέσα στην ομάδα, δημιουργείται ένα πολύ δυνατό ενεργειακό πεδίο αλήθειας και αγάπης. Οι γυναίκες, με τη βοήθεια διαλογισμών σχεδιασμένων για γυναίκες και βιωματικών ασκήσεων, ξυπνούν την αρχέγονη μητρική δύναμη της γης που υπάρχει σε κάθε γυναίκα.

Έτσι δημιουργείται μία τεράστια θηλυκή δύναμη-σοφία, που δίνει την ευκαιρία σε κάθε μία από τις συμμετέχουσες να δουλέψει με όσα την απασχολούν και να επιτρέψει στον εαυτό της να καταστρέψει τους περιορισμούς του παρελθόντος και να προσεγγίσει με καινούρια κατανόηση και εμπειρία το ποια είναι σαν γυναίκα. Η επαφή με την γυναικεία δύναμη μέσα από το σώμα, επαναφέρει μία αυθόρμητη χαρά, μία ζωντανή δημιουργικότητα και μία καθαρή διαίσθηση, ποιότητες που ζητούν αλλά και χρειάζεται να ανοιχτούν σε περισσότερους ανθρώπους.

Η δουλειά με τις γυναίκες γίνεται σε

  • Ανοιχτές ομαδικές συναντήσεις, που γίνονται κάθε εβδομάδα
  • Μονοήμερο σεμινάριο: η ουσία της θυληκότητας
  • Τριήμερο σεμινάριο: η θηλυκή ουσία και δημιουργικότητα
  • Πενταήμερο σεμινάριο: H αφύπνιση της θηλυκότητας, η Λίλιθ και η Εύα-Tantra for women

Η αφύπνιση της θηλυκότητας μου.Ανακαλύπτοντας τη Λιλιθ και την Εύα. (Μέρος1ο Αφυπνίζοντας τη Λίλιθ, Μέρος 2o αφυπνίζοντας την Εύα)

Ένα σεμινάριο μόνο για γυναίκες

Με τη Μόνα Κωνσταντινίδου

Το να είσαι σε ένα  θεραπευτικό κύκλο γυναικών, που κανένας άντρας δεν είναι παρών, είναι μία πολύ ιδιαίτερη εμπειρία…

Αν ψάξουμε λίγο καλύτερα μέσα στις γραφές, βλέπουμε ότι η ιστορία της θηλυκής ανθρώπινης παρουσίας δεν ξεκινά με την Εύα που φτιάχτηκε από το πλευρό του Αδάμ, αλλά από τη Λίλιθ που υπήρξε το πρώτο δημιούργημα του Θεού ταυτόχρονα με τη δημιουργία του Αδάμ. Το ζεύγος ζούσε ευτυχισμένο μέσα στον πανέμορφο κήπο που είχε δημιουργήσει ο Θεός γι’ αυτούς (ο μυθικός κήπος της Εδέμ), μέχρι που ο Σατανάς ήρθε να ταράξει την ηρεμία, διδάσκοντας στην Λίλιθ ότι η ερωτική πράξη δεν είναι μονάχα για αναπαραγωγή αλλά και για απόλαυση. Η Λίλιθ με την σειρά της διδάσκει το ίδιο στον Αδάμ μα ο Θεός δεν το ενέκρινε, χαρακτήρισε την ερωτική πράξη απαγορευμένη απόλαυση όταν δεν-΄/  γίνεται για αναπαραγωγή και εξοργισμένος εξόρισε την Λίλιθ από τον κήπο της Εδέμ.
Η Λίλιθ περιπλανήθηκε μόνη και καταδικασμένη να μην ξαναδεί τον κήπο της Εδέμ, μέχρι που την ξαναπλησιάσε ο Σατανάς, την έκανε γυναίκα του και Αρχόντισσα του Σκότους.Ο Θεός μην αντέχοντας να βλέπει το πολυαγαπημένο Του δημιούργημα λυπημένο, έστειλε 3 Αγγέλους να βρουν την Λίλιθ και να την φέρουν πίσω. Οι 3 αυτοί Άγγελοι είναι ο Σανβί, ο Σανσαβί και ο Σαμεγκελάφ. Οι άγγελοι όμως απέτυχαν στην επικοινωνία, γιατί η Λίλιθ αρνήθηκε να γυρίσει πίσω. Ο Αδάμ ήταν πολύ λυπημένος και για αυτό ο Θεός, για να παρηγορήσει την μοναξιά του, δημιούργησε μία άλλη γυναίκα , την Εύα που όμως δεν ήταν εξίσου τέλειο δημιούργημα όσο υπήρξε αρχικά η Λίλιθ και ο Αδάμ, μιας και η Εύα δημιουργήθηκε από ένα πλευρό του Αδάμ.Τα γεγονότα εξελίχθηκαν κατά την γνωστή πλέον ιστορία του Αδάμ και της Εύας, και η Λίλιθ ξαναεμφανίζεται αργότερα στον Κάιν(τον εξορισμένο γιο του Αδάμ και της Εύας) κατά την εξορία του και ζευγαρώνει μαζί του, συνεχίζοντας έτσι το ανθρώπινο είδος, μόνο που πλέον το είδος «μολύνθηκε» από την δαιμονική πλευρά της Λίλιθ….

Αν κοιτάξουμε λίγο πιο βαθιά τα δύο αυτά γυναικεία αρχέτυπα, θα δούμε ότι η Λιλιθ είναι η σεξουαλική, αδέσμευτη ,ελεύθερη γυναίκα- η αρχόντισσα του σκότους- σύμβολο της γυναικείας σεξουαλικότητας και κάτοικος του 1ου chakra,που είναι ο αρνητικός πόλος σε κάθε γυναίκα, ενώ η Εύα είναι η φροντιστική, μητρική,και εξαρτημένη από τον άνδρα γυναίκα, σύμβολο της γυναικείας μητρικής φροντίδαςν και κάτοικος του 4ου chakra που είναι ο θετικός πόλος σε κάθε γυναίκα.

Σε αυτά τα σεμινάρια λοιπόν θα δουλέψουμε με αυτά τα αρχέτυπα μέσα μας. Μέσα σε  μία ατμόσφαιρα αγάπης και στήριξης, όπως μόνο γυναίκες μαζί μπορούν να δημιουργήσουν, και μέσα από βιωματικές ασκήσεις και διαλογισμούς από το Bhairav Tantra θα ανακαλύψουμε τις ποιότητες αυτών των αρχέτύπων σε εμάς.  Θα μάθουμε για τη θηλυκή  πολικότητα των ενεργειακών μας κέντρων και θα τη νιώσουμε μέσα στο σώμα μας.